• Volg ons op:

Dagindeling

We hanteren een dagprogramma met een aantal vaste en voorspelbare momenten. Zo zijn er verschillende eet- en drinkmoment, verzorgingsmomenten, spelen we buiten en worden er naar behoefte van de kinderen activiteiten aangeboden. Bij de baby’s luisteren we vooral naar de behoeften. De oudere kinderen kunnen zelf al beter aangeven wat zij willen doen of spelen. We sluiten hierin aan bij de behoefte en interesse van de kinderen. Onze groepen zijn zorgvuldig ingericht, waarin we de kinderen kunnen uitdagen tot spel en waar er plek is voor de kinderen die wat meer prijs stellen op rust.

07.00 – 09.30 uur:
Binnenkomst van de kinderen. Kinderen die voor 7.30uur binnenkomen, mogen gebruik maken van het ontbijt. Dit houdt in dat zij nog kunnen genieten van een boterham of crackertje, mochten zij dit willen. De pedagogisch medewerkers begroeten de ouders en kinderen en hebben met de ouder een korte overdracht. Dit kan gaan over hoe laat de baby de fles heeft gehad, hoe het kind heeft geslapen of hoe de dag ervoor is geweest.

09.30 – 10.00 uur:
Als iedereen op zijn eigen groep zit, gaan we aan tafel. We zingen liedjes en lezen voor. Daarna eten de kinderen fruit en drinken ze dik-sap of water.

10.00-10.30
Na het fruit eten worden de kinderen verschoond of gaan naar de wc. De kinderen die nog twee keer slapen worden naar bed gebracht. De baby’s krijgen indien zij dit zelf aangeven of afgesproken is met de ouder, al eerder hun fruithap en gaan daarna op aanvraag naar bed.

10.30 – 11.30 uur:
Er worden activiteiten gedaan met de kinderen. Er worden zowel binnen- als buitenactiviteiten gedaan, zoals verven, (voor)lezen, muziek maken, dansen, knutselen of buitenspelen.

11.30 – 12.30 uur:
De kinderen gaan samen aan tafel voor de warme maaltijd. Deze wordt aangeboden aan kinderen vanaf 1 jaar. Voor baby’s kan er desgewenst op dit tijdstip een boterham worden aangeboden.

12.30 – 14.30 uur:
De kinderen worden na het eten verschoond of gaan naar de wc. De kinderen die nog moeten slapen worden gezamenlijk naar bed gebracht. Als er wat grotere kinderen zijn die niet meer in bed hoeven te slapen maar nog wel moeten rusten, kunnen deze kinderen ook op een stretcher rusten. Met de kinderen die niet hoeven te slapen worden er binnen- en/of buitenactiviteiten gedaan.

14.30 – 15.30 uur:
De kinderen komen uit bed en worden verschoond. Tijdens het verschoonmoment worden ook de haren gekamd en worden de kinderen netjes opgefrist. Hierna mogen ze vrijspelen of wordt er een activiteit gedaan.
De baby’s die in de ochtend geslapen hebben, gaan nu weer naar bed toe.

15.30 -16.00 uur:
De kinderen gaan aan tafel en krijgen crackers en een groentesnack zoals komkommer, tomaat of paprika.

16.00 – 16.30 uur:
De kinderen krijgen de ruimte om vrij te spelen of er wordt een activiteit gedaan.

17:00 – 18.30 uur:
Rond 17.30 uur is er nog tijd voor een snack voor de kinderen die er nog zijn. Dit kan gedroogd fruit of een soepstengel zijn. Als de situatie het toelaat, is dit ook het moment waarop de groepen samenvoegen.